Eric heeft zijn Masterstudie trombone in Rotterdam behaald en heeft in Londen gestudeerd. Ook studeerde hij tenortuba in Rotterdam. Tijdens zijn eerste studiejaar won hij een nationaal trombone concours. Hij speelde daarna in bijna alle orkesten in Nederland op trombones, tenortuba en bastrompet. Ook heeft Eric net na zijn studie mee mogen spelen in de Staats Philharmonie van Polen op alttrombone tijdens een tournee waar ze het Requiem van W.A. Mozart speelden.

In het speelseizoen 1998/1999 was Eric verbonden als solo trombonist aan de Mittel Sachische Philharmonie in Freiberg, Dresden.

Met zijn instrumenten gaf hij concerten in bijna alle Europese landen, Amerika en Canada en werkte hij mee aan vele Radio-, TV-, CD-, DVD en Filmopnames. Eric speelde onder dirigenten als Valery Gergjev en heeft Barbara Streisand begeleid concerten van haar tournee in 2014.

Ook is Eric een graag geziene gast bij het radio en tv programma “Nederland Zingt” van de Evangelische Omroep. Een aantal keren per jaar is hij te zien en te horen tijdens tv-uitzendingen. U kunt meer lezen over Eric in zijn biografie.

Eric heeft zijn Masterstudie trombone in Rotterdam behaald en heeft in Londen gestudeerd. Tevens studeerde hij tenortuba in Rotterdam. Tijdens zijn eerste studie-jaar won hij een nationaal trombone concours. Speelde daarna in bijna alle orkesten in Nederland op trombones, tenortuba en bastrompet. Ook heeft Eric net na zijn studie mee mogen spelen in de Staats Philharmonie van Polen op alt-trombone tijdens een tournee waar ze het Requiem van W.A. Mozart speelden.

In het speelseizoen 1998/1999 was Eric verbonden als solo trombonist aan de Mittel Sachische Philharmonie in Freiberg, Dresden.

Met zijn instrumenten gaf hij concerten in bijna alle Europese landen en in Amerika en Canada en werkte hij mee aan vele Radio-, TV-, CD-, DVD en Filmopnames. Eric speelde onder dirigenten als Valery Gergjev en heeft Barbara Streisand begeleid concerten van haar Europees tournee in 2014.